ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ: 13

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ: 13

 
 

     Τα παλιά έπιπλα με την διαδικασία της αναπαλαίωσης μεταμορφώνονται σε ξεχωριστά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με άλλα έπιπλα αντίκες του σπιτιού ή ακόμη και με μοντέρνα στοιχεία δημιουργώντας μια ιδιαίτερη αισθητική. Οι τεχνικές αναπαλαίωσης που μπορούν να εφαρμοστούν είναι πολλές (chalk paint, βαφή λάκα με πατίνα  κλπ), εκείνο όμως που κάνει το αποτέλεσμα ξεχωριστό είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής. 


Εργασίες που εκτελέστηκαν: 

     Αρχικά ¨ξηλώθηκε¨ η ταπετσαρία, πετάχτηκαν όλα τα παλιά υλικά του εσωτερικού, και έμεινε μόνο ο σκελετός. Ο σκελετός ελέγχθηκε και ενισχύθηκε στα σημεία που έκρινε ο ξυλουργός ώστε να επιτευχθεί η στατική και λειτουργική αποκατάσταση του επίπλου. Στη συνέχεια ξεκινάει η διαδικασία της βαφής στο χρώμα επιλογής του πελάτη (λάκα ματ σε απόχρωση εκρού):

1. Στο πρώτο στάδιο προετοιμάστηκε η ξύλινη επιφάνεια (τρία διαδοχικά τριψίματα για την αφαίρεση των προηγούμενων υλικών και των βρωμιών) και επισκευάστηκαν τα φθαρμένα σημεία ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανωμαλίες της επιφάνειας του ξύλου.

2. Στο δεύτερο στάδιο αρχικά το ξύλο τρίφτηκε με ειδικά γυαλόχαρτα και στη συνέχεια εφαρμόστηκε το υπόστρωμα για το γέμισμα των πόρων της ξύλινης επιφάνειας εξασφαλίζοντας άριστη πρόσφυση και ελαστικότητα. 

3. Στο τρίτο στάδιο βάφτηκε η ξύλινη επιφάνεια με υλικό άοσμο, οικολογικό, με υψηλό επίπεδο ελαστικότητας, υψηλής περιεκτικότητας συστατικών για την προστασία των επίπλων έναντι των περιβαλλοντικών συνθηκών (πχ υγρασία, υπεριώδης ακτινοβολία κλπ) καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, υψηλών προδιαγραφών και σταθερής ποιότητας, πληρώντας όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου Ποιότητας ISΟ 9001:2008 της γνωστής εξειδικευμένης ιταλικής εταιρίας στο χώρο του επίπλου, της POLYSTUC.

      Μετά τη διαδικασία της βαφής η πολυθρόνα ταπετσαρίστηκε με ύφασμα τύπου βελούδο, αδιάβροχο, αλέκιαστο και πλενόμενο σε απόχρωση επιλογής του πελάτη. Εσωτερικά χρησιμοποιήθηκε αφρώδες υλικό Νο  6000 το οποίο ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση, σε σκληρότητα επιλογής του πελάτη, και συγκρατήθηκε με ιμάντες ιταλικής προέλευσης εξαιρετικής αντοχής.  

 
 

Επιστροφή

(C) MALTEZOS FURNITURE - All rights reserved - Ανάπτυξη, φιλοξενία: Hyper Center -